Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium antioxidačních komponent u rosé vína odrůdy Laurot
Ehrenbergerová, Aneta
Literární část byla zaměřena především na antioxidační komponenty vyskytující se ve víně. V experimentu byl pak pozorován obsah vybraných antioxidačních komponent ve vzorku rosé vína interspecifické odrůdy Laurot. Byly stanoveny celkové fenoly, celkové antokyany, celkové flavanoly, redukční síla a antiradikálová aktivita spektrofotometricky. Dále byly pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie sledovány fenolické kyseliny, flavan-3-oly, stilbeny a flavonoly. Výsledky byly porovnány s různými studiemi a byla potvrzena hypotéza, že Laurot je odrůda vhodná pro výrobu růžových a červených vín, zejména pro své vysoké hodnoty celkových fenolů a následně antiradikálové aktivity, čímž se jeví jako prospěšná lidskému zdraví.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.